Rizoto z ječmene s uzeným lososem a jarní zeleninou

Rizoto z ječmene s uzeným lososem a jarní zeleninou

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Náročné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 310 g krup z ječmene
  • 83 g cibule, najemno nasekané
  • 125 ml bílého vína
  • 500 ml kuřecího vývaru se sníženým obsahem soli
  • 1 stroužek česneku, oloupaný a nakrájený na plátky
  • 2 Actifry odměrka olivového oleje
  • 500 g spařených výhonků chřestu
  • 125 g mraženého hrášku
  • 83 g strouhaného parmazánu
  • po 1/2 ActiFry odměrce strouhané citronové kůry a najemno nasekaného čerstvého kopru
  • 125 g tenkých plátků uzeného lososa
  • sůl a pepř

Postup

Do hrnce ActiFry přidejte ječmen, cibuli, česnek, sůl a pepř. Rovnoměrně pokapejte olejem. Vařte po dobu 8 minut.

Mezitím smíchejte víno, vývar a vodu. Ohřívejte v mikrovlnné troubě nebo v kastrůlku, dokud se ze směsi nezačne kouřit, ale nebude vřít. Polovinu směsi vlijte do hrnce ActiFry. Vařte po dobu 20 minut.

Poté přidejte zbytek tekuté směsi. Vařte po dobu 25 minut nebo dokud se téměř všechna tekutina nevstřebá; ječmen by měl být měkký, ale pevný na skus.

Přidejte chřest, hrášek, parmazán, citronovou kůru a kopr a vařte ještě 2 minuty, aby se všechny suroviny spojily a prohřály. Podávejte s uzeným lososem.