Rizoto s pravými hříbky

Rizoto s pravými hříbky

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 300 g čerstvých (nebo mražených) pravých hříbků
  • 300 g rýže na rizoto
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 70 ml suchého bílého vína (podle chuti)
  • 50 g tvrdého sýru, například parmazánu
  • 50 g másla
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 2 snítky tymiánu
  • Sůl podle chuti
  • Čerstvě namletý černý pepř podle chuti

Postup

Hříbky a cibuli nakrájejte na malé kostičky. Nadrobno nakrájejte česnek.

Do multifunkčního hrnce nalijte olivový olej. Přidejte cibuli, česnek a rýži. Na 10 minut zapněte režim FRY. Přilijte víno a počkejte, až se odpaří. Přidejte hříbky a vývar.

Kuře nakrájejte na velké kousky. Cibuli, rajčata a sladkou papriku nakrájejte na půlkolečka. Kuře posypte mletou pálivou paprikou, sladkou paprikou a solí.

Do multifunkčního hrnce nalijte rostlinný olej. V několika vrstvách vyskládejte kuře, cibuli, rajčata a sladkou papriku.

Na 60 minut zapněte režim STEW.

Poté přidejte nadrobno nakrájený česnek a bylinky.

Zapněte režim PILAF/RISOTTO.

Poté do rizota přidejte máslo, sůl a pepř (podle chuti).

Posypte parmazánem, ozdobte tymiánem a podávejte.