Rizoto s hráškem a šunkou

Rizoto s hráškem a šunkou

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 300 g rýže Arborio
  • 1 šalotka
  • 100 ml olivového oleje
  • 80 ml bílého vína
  • 900 ml kuřecího vývaru
  • 170 g mraženého hrášku
  • 30 g srouhaného parmezánu
  • 80 g parmské šunky

Postup

Šalotku oloupejte a nakrájejte nahrubo. Vložte do mísy kuchyňského robota se sekacím nožem a zpracujte 10 vteřin rychlostí 11. Sekací nůž vyměňte za míchací nástavec. Vlijte olivový olej a na 7 min. spusťte program Pomalé vaření P1 při teplotě 130°C (bez zátky víka).

Když zbývají 4 minuty do konce programu, přidejte rýži. 1 min. před koncem programu přidejte bílé víno.

Po ukončení programu vlijte kuřecí vývar, spusťte na 22 min. program Pomalé vaření P3 při teplotě 95°C a do víka vložte zátku. 10 minut před koncem vaření přidejte hrášek.

Po ukončení programu přidejte parmezán a nakrájenou šunku a lehce promíchejte. Dochuťte a ihned podávejte.