Rizoto po milánsku

Rizoto po milánsku

Příloha

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 2 odměrné šálky nebo 300 g rýže
  • 50 ml (3 lžíce) olivového oleje
  • 1 najemno nasekaná cibulka
  • 100g šunky
  • 100 g hub
  • 400 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 250 ml rajčatová omáčka
  • parmazán
  • sůl a pepř

Postup

Rýži opláchněte pod studenou tekoucí vodou.

Šunku a houby nakrájejte na drobné kousky.

Vložte do nádoby olivový olej, nasekanou cibuli, šunku, houby a rýži.

Dobře promíchejte.

Přilijte kuřecí vývar a ochuťte pepřem.

Mírně ochuťte solí, ale dbejte na to, abyste jídlo nepřesolili, zvláště pokud používáte vývar v kostce.

Přikryjte pokličkou a zapněte.

Zařízení se automaticky přepne do režimu „udržování teploty“ po asi 16 minutách vaření.

Podávejte s rajčatovou omáčkou.