Restované hovězí maso

Restované hovězí maso

Hlavní chod

  • 2

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 150 g suchých vaječných nudlí
  • slunečnicový olej
  • 400g hovězí steak nakrájený na tenké proužky
  • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • menší hrst čerstvého koriandru, stonky nasekané a listy otrhané a odložené stranou
  • 2 kousky velikosti palce čerstvého zázvoru nakrájené na tenké plátky
  • 1 nebo 2 čerstvé chilli papričky, bez semínek, nasekané
  • 1 červená paprika nakrájená na proužky
  • 1/2 cukety, bez středové části, nakrájená na proužky
  • 1 lžíce medu
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 limetky

Postup

Vařte nudle v osolené vroucí vodě, dokud nezměknou. Slijte a odstavte.

Na sporáku řádně rozpalte pánev wok. Pak do ní nalijte slunečnicový olej a proužky hovězího. Ochuťte solí a pepřem a za stálého míchání asi minutu restujte, dokud není maso ze všech stran lehce opečené.

Vyklopte z pánve do talíře a udržujte v teple.

Přidejte další dávku slunečnicového oleje, nasekané stonky koriandru, zázvor, česnek, chilli papričky, pepř a cuketu. Za stálého míchání restujte asi minutu, dokud není jídlo mírně dohněda, pak přidejte okapané nudle a med.

Za stálého míchání restujte, dokud se nudle řádně neprohřejí, pak přidejte hovězí maso a všechnu šťávu z talíře a ochuťte sójovou omáčkou, sezamovým olejem a šťávou z limetek na vyvážení chuti.

Před podáváním posypte listy koriandru.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu
  • Talent Pro
    Talent Pro

    Pro labužníky, kterí se rádi oddávají požitkům při vaření a vyhledávají výjimečnou kvalitu

    zobrazit více
  • Ovation
    Ovation

    Inovativní nápad od Tefalu. Hrnce i poklice dokonale zapadjí do sebe a šetří až 50% místa*

    zobrazit více