Ratatouille

Ratatouille

Příloha

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 1 lžíce (15 ml) rostlinného nebo olivového oleje
  • 1 středně velká cibule (nasekaná)
  • 225g konzerva oloupaných rajčat
  • 1 lilek (bez semínek, nasekaný)
  • 2 cukety (nakrájené na plátky)
  • 1 menší zelená paprika (bez semínek, nasekaná)
  • 300 ml vody
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný (lze vynechat)
  • sůl a pepř

Postup

Připravte si všechnu zeleninu.

V otevřeném hrnci rozpalte olej a zlehka osmahněte všechnu zeleninu kromě rajčat.

Přidejte rajčata, sůl, pepř a vodu.

Zajistěte pokličkou a nechejte natlakovat.

Vařte po dobu 10 minut.

Rychle vypusťte z hrnce páru.

Jestliže je v pokrmu přebytečná tekutina, nechte pokrm vařit v otevřeném hrnci při vysoké teplotě, aby se přebytečná voda odpařila.