Rýže po portugalsku

Rýže po portugalsku

Příloha

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 2 měrné šálky nebo 300 g dlouhozrnné rýže
  • 50 ml (3 lžíce) olivového oleje
  • 1 najemno nasekaná cibulka
  • 2 rajčata
  • 2 červené papriky
  • 400 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru.

Postup

Rýži opláchněte pod studenou tekoucí vodou.

Rajčata oloupejte a odstraňte z nich semínka.

Červené papriky rozkrájejte na malé kousky. V nádobě smíchejte olivový olej, nasekanou cibuli a rýži.

Dobře promíchejte.

Přidejte rajčata a papriky.

Přilijte kuřecí vývar a ochuťte pepřem.

Mírně ochuťte solí, ale dbejte na to, abyste jídlo nepřesolili, zvláště pokud používáte vývar v kostce.

Přikryjte pokličkou a zapněte.

Zařízení se automaticky přepne do režimu „udržování teploty“ po asi 16 minutách vaření.

Podávejte s rajčatovou omáčkou a parmezánem.