Puding s hruškami a zázvorem

Puding s hruškami a zázvorem

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 hrušky, oloupané a rozkrájené na čtvrtiny
  • šťáva z 1 limetky
  • 1 lžička tekutého medu
  • 2 plátky hutného zázvorového koláče, pokrájeného na špalíky
  • špetka prášku čtyř koření (viz níže)
  • 1 vanilkový lusk, rozkrojený podélně napůl
  • 4 čtverce pečicího papíru

Postup

Na každý kousek pečicího papíru dejte hrušky a zázvorový koláč. Smíchejte limetkovou šťávu a med s práškem čtyř koření a semínky vydlabanými z vanilkového lusku. Touto směsí pokapejte hrušky. Rozkrojte vanilkový lusk na 4 kousky a rozdělte do 4 balíčků. Balíčky pevně uzavřete.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s předkrmem a hlavním chodem.

Po uvaření balíčky podávejte hostům uzavřené, aby si mohli sami po otevření vychutnat všechny vůně.