Pstruh na mandlích s pórkovou bramborovou kaší

Pstruh na mandlích s pórkovou bramborovou kaší

Hlavní chod

  • 6

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 8 ks pstruh filet
  • 100 g máslo
  • 50 g mandle loupané
  • 800 g brambory
  • 200 ml mléko
  • 1ks mladý pórek
  • 150 g mini karotka
  • 150 g císařský lusk
  • 1ks citron
  • kmín
  • sůl

Postup

Oloupané brambory nakrájejte, osolte a zalijte 0,7l vody. Zvolte program Pára P1, 100°C, vařte 20 minut s malým víčkem v pozici Max.

Do napařovacího košíku položte na dno pečící papír, vložte pstruha, osolte, přidejte kmín a zeleninu. Po uplynutí 5 minut otevřete víko, vložte napařovací košík do nádoby nad brambory a pokračujte ve varu dalších 15 min.

Nakrájejte pórek na plátky 0,5 cm.

Po skončení programu vyjměte napařovací košík a slejte brambory. Do nádoby nasaďte šlehač, vložte brambory, pórek, 50 g másla a vlažné mléko. Vše vyšlehejte do kaše, od pozvolného šlehání 30s rychlost 4, přidávejte až do rychlosti 6 dalších 45 sekund

Filety podávejte zdobené plátky másla a nasekanými mandlemi.

TIP: Máslo rozpusťte s mandlemi na pánvičce a při servírování směsí pstruha zalijte.