Pomerančové koblížky

Pomerančové koblížky

Svačina

  • 10

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 2 velká vejce, zlehka našlehaná
  • 1/2 šálku cukru
  • 2 lžíce změklého másla
  • 2 lžíce nastrouhané pomerančové
  • kůry
  • 2 šálky prosité mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 šálku pomerančové šťávy
  • cukr krystal na obalení

Postup

Naplňte nádobu fritézy olejem do úrovně MAXI. Předehřejte fritézu na 180°C, nebo dokud se nerozsvítí červená kontrolka signalizující, že je zařízení připraveno.

Ve středně velké míse smíchejte vejce, cukr, máslo a nastrouhanou pomerančovou kůru. Dejte stranou. Prosijte mouku, přidejte prášek do pečiva a sůl.

Do směsi s našlehanými vejci střídavě přidávejte směs mouky a pomerančovou šťávu. Dávejte pozor, abyste směs nemíchali příliš.

S košíkem na smažení v nízké poloze vkládejte vrchovaté lžíce těsta do horkého oleje. V každé dávce fritujte nanejvýš 6 až 8 koblížků. Zavřete víko. Fritujte ve fritéze asi 2 nebo 2 a půl minuty, nebo dokud koblížky nejsou zlatavě hnědé. Otočte a fritujte ještě jednu minutu.

Košík zvedněte. Zvedněte víko. Koblížky vyjměte. Nechejte okapat na papírových ubrouscích. Aby koblížky zůstaly teplé a křupavé, můžete je až na 30 minut vložit do trouby rozehřáté na 100 °C. Před podáváním obalte v cukru.