Pomazánka z makrely na způsob Gribiche

Pomazánka z makrely na způsob Gribiche

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 300 g/10 kousků čerstvých filetů z makrely
  • 1 ActiFry odměrka suchého bílého vína
  • 2 vejce
  • 1 ActiFry odměrka kaparů (20 g)
  • 1 ActiFry odměrka nakládaných okurek(20 g)
  • 1 ActiFry odměrka hrubozrnné hořčice (20 g)
  • 1 ActiFry odměrka červeného vinného octa
  • 5 snítek kerblíku
  • 5 snítek pažitky
  • 5 snítek hladkolisté petrželky

Postup

Vejce vložte přímo do hrnce ActiFry a vařte je 10 minut, aby byla natvrdo. Vyjměte je a dejte zchladit do studené vody, čímž přerušíte proces vaření. Oloupejte. Oddělte bílek od žloutku a nasekejte ho najemno.

Rybí filety nakrájejte na velké kusy a vložte do hrnce ActiFry spolu s bílým vínem. Vařte po dobu 10 minut. Poté vyjměte a v míse rozeberte na vločky.

Přidejte vejce, nasekané kapary, okurky nakrájené na kostičky, nasekané bylinky, hořčici a ocet. Mixujte, dokud se vše nespojí v hladkou hmotu. Ochutnejte a případně dochuťte.