Pohárky s kuřecími játry a hruškou

Pohárky s kuřecími játry a hruškou

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 200 g syrových kuřecích jater
  • špetka cukru
  • špetka muškátového ořechu
  • 1 hruška, oloupaná a nakrájená na kostky
  • 2 plátky vícezrnného nebo celozrnného pšeničného chleba
  • 4 plátky tmavého chleba, opečeného
  • sůl, pepř

Postup

Odblaňte kuřecí játra a nakrájejte je na kousky o velikosti sousta. Ochuťte cukrem, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Kousky jater vložte do skleniček a vrstvěte je střídavě s kousky hrušky a chleba. Pevně uzavřete víčky.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s hlavním chodem a dezertem.

Po uvaření sejměte pokličky. Nechte zchladnout a podávejte s opečeným tmavým chlebem.