Poctivé steaky ze svíčkové

Poctivé steaky ze svíčkové

Hlavní chod

  • 2

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 2 šťavnaté 2 cm vysoké steaky ze svíčkové
  • mořská sůl
  • nahrubo namletý černý
  • olivový olej

Postup

Steaky vyjměte z lednice alespoň 10 minut předtím, než je chcete začít upravovat, aby měly pokojovou teplotu.

Ochuťte je dostatečným množstvím soli a pepře a důkladně potřete olivovým olejem.

Rozehřejte grilovací pánev na velmi vysokou teplotu a steaky na pánev opatrně položte jeden vedle druhého tak, aby se nedotýkaly. Každý steak přitlačte dřevěnou obracečkou tak, aby maso spočívalo na drážkách v grilovací pánvi. Nelekněte se trochy kouře, otevřete okno a kouř se brzy rozptýlí.

Po 3 minutách steaky otočte a další 3 minuty smažte z druhé strany. Tím docílíte hezky růžové barvy masa, ale pokud máte rádi steak o něco propečenější, klidně ho grilujte o chvilku déle.

Steaky nechejte před podáváním pár minut odležet, podávejte se salátem z divoké rokety.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu
  • Talent Pro
    Talent Pro

    Pro labužníky, kterí se rádi oddávají požitkům při vaření a vyhledávají výjimečnou kvalitu

    zobrazit více
  • Ovation
    Ovation

    Inovativní nápad od Tefalu. Hrnce i poklice dokonale zapadjí do sebe a šetří až 50% místa*

    zobrazit více
  • Ingenio Expertise
    Ingenio Expertise

    Intensive cooking made simple and safe in a click! 

    zobrazit více