Plněné zelné lusky

Plněné zelné lusky

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 500 g mletého masa
  • 100 g rýže
  • 400 ml vody
  • 2 cibule
  • Pepř podle chuti
  • Sůl podle chuti
  • 1 hlávka bílého zelí (tak velká, aby se vešla do multifunkčního hrnce)
  • 100 g kysané smetany
  • 1 svazek bylinek
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje

Postup

Nastavte režim RICE/CEREAL a uvařte rýži dle pokynů.

Ze zelí odstraňte košťál. Vložte zelí do nádoby a zalijte 2 hrnky vody. Na 10 minut zapněte režim STEAM/SOUP. Poté zelí zchlaďte ve studené vodě. Oddělte listy.

Cibuli nakrájejte na malé kostičky. Mleté maso smíchejte s cibulí a rýží. Osolte a opepřete podle chuti.

Masovou směs zabalte do zelných listů. Závitky vložte do parního košíku. Do hlavní nádoby nalijte vodu po rysku 2 š̌álků a na 50 minut zapněte režim STEAM/SOUP.

Podávejte s nasekanými bylinkami a kysanou smetanou.