Plněná vepřová panenka se salátem z mrkve a kedlubny a s rozmarýnovo-zeleninovými špízy

Plněná vepřová panenka se salátem z mrkve a kedlubny a s rozmarýnovo-zeleninovými špízy

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 vepřové panenky (každá o váze přibližně 300 g)
  • 12 švestek (bez pecek, nesířených)
  • 10 lístků šalvěje
  • 2 dlouhé snítky rozmarýnu
  • 1 cuketa
  • 4 žampiony
  • 1 červená cibule
  • 1 žlutá paprika
  • sůl, pepř
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce kysané smetany
  • 1 kedlubna
  • 1 mrkev
  • 1 kyselejší jablko
  • 1 lžička květového medu
  • 3 lžíce řeřichy
  • Sůl

Postup

Vepřovou panenku opláchněte pod studenou vodou a osušte. Každý kousek rozkrojte napůl. Špikovacím nožem udělejte do masa podélný otvor. Maso naplňte švestkami. Připravte marinádu ze soli, pepře, nasekaných lístků šalvěje a řepkového oleje a naložte do ní na chvilku vepřovou panenku. Vložte do hrnce ActiFry a nastavte časovač na 20 minut.

Mezitím omyjte zeleninu, oloupejte cibuli a nakrájejte ji na čtvrtiny, z papriky odstraňte semena a nakrájejte ji na velké kusy, cuketu nakrájejte na silné plátky.

Jednotlivé kousky zeleniny postupně napichujte na větvičky rozmarýnu. Zeleninové špízy přidejte k vepřové panence 10 minut před koncem doby vaření.

Oloupejte a najemno nastrouhejte kedlubnu, mrkev a jablko. Smíchejte jogurt s citronovou šťávou a kysanou smetanou. Přidejte nastrouhanou kedlubnu s mrkví a jablkem, ochuťte solí a medem. Posypte řeřichou.