Plněná rajčata

Plněná rajčata

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 velká rajčata
  • 250 g žampiónů
  • 1 stroužek česneku
  • 250 g směsi na klobásy
  • 30 g strouhanky
  • olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

Předehřejte troubu na 200°C.

Vršky rajčat odkrojte a vnitřky vydlabejte. Žampiony očistěte a odřízněte nožičky. Oloupejte stroužek česneku. Žampiony a česnek vložte do nádoby robota se sekacím nožem a zpracujte 30 s rychlostí 12. Sekací nůž vyměňte za míchací nástavec a přidejte trochu olivového oleje. Spusťte program Pomalé vaření P1 na 10 min. při teplotě 130°C.

Na konci programu odstraňte míchací nástavec. Přidejte směs na klobásy a strouhanku a dochuťte solí a pepřem. Nádivku promíchejte stěrkou.

Rajčata položte do pečící mísy a naplňte nádivkou. Přidejte odkrojené vršky a pečte 40 min.

TIP: Směs na klobásy můžete nahradit kousky dušeného hovězího.