Plněná rajčata s bylinkami

Plněná rajčata s bylinkami

Hlavní chod

  • 5

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 5 pevných rajčat beefsteak nebo větších pevných rajčat 300 g jehněčí plece
  • 100 g suchého chleba
  • 50 ml (3 lžíce) teplého mléka
  • 1 cibule (oloupaná)
  • 1 rozdrcený stroužek česneku
  • 2,5 ml (¼ lžičky) čerstvě nasekaného tymiánu
  • 2,5 ml (¼ lžičky) čerstvě nasekaného rozmarýnu
  • 15 ml (1 lžíce) rajčatového protlaku
  • 5 ml (1 lžička) worcesterové omáčky
  • pár snítek petrželky
  • sůl a pepř
  • olivový olej.

Postup

Namočte chleba včetně kůrky do mléka.

Omyjte rajčata, ale nechejte na nich stopky.

Odřízněte vršky a dejte je stranou.

Lžičkou vyberte vnitřky rajčat. Rajčata z vnitřní strany posolte.

Obraťte je vzhůru nohama a nechejte na savém ubrousku okapat.

Z chleba vymačkejte mléko.

Nakrájejte maso na 2,5cm nudličky.

Odstraňte nadbytečný tuk nebo chrupavky.

V kuchyňském robotu použijte nůž z nerezové oceli.

Přidejte cibuli, česnek a petrželku.

Nastavte na robotu rychlost 2 a během 10-15 vteřin nasekejte najemno. Přidejte nudličky masa, okapaný chleba, tymián, rozmarýn, rajčatový protlak, worcesterovou omáčku a koření.

Asi 20-30 vteřin sekejte na rychlost 2, dokud nevznikne najemno nasekaná směs s malými kousky cibule.

Masovou směsí naplňte rajčata.

Vložte do zapékací nádoby, vraťte na rajčata odkrojené vršky a zakapejte trochou olivového oleje

Pečte v předehřáté troubě na teplotu 220° C, v plynové troubě na výkon 7, asi tak 40-45 minut.

Ihned podávejte.