Paprikové hranolky

Paprikové hranolky

Příloha

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 875 g brambor vhodných na pečení, například odrůda Russet
  • 1/2 ActiFry odměrky mleté papriky
  • 2 ActiFry odměrky rostlinného oleje, rozděleného do dvou dávek
  • 1/2 lžičky soli (přibližně)

Postup

Oloupejte brambory a nakrájejte je na hranolky, nejlépe tak, aby nebyly v průměru silnější než 13 mm. Důkladně je propláchněte pod vodou a nechte dobře okapat.

Kuchyňskou utěrkou hranolky důkladně osušte.

Vložte hranolky do mísy. Poprašte mletou paprikou a pokapejte polovinou oleje, aby byly hranolky dobře pokryté.

Přesuňte do pánve ActiFry a rovnoměrně zakapejte zbylým olejem.

Vařte po dobu 30 až 40 minut nebo dokud hranolky nezezlátnou a budou křupavé a propečené (doba přípravy se může lišit v závislosti na tloušťce hranolek a použité odrůdě brambor).

Ochuťte solí (dle chuti).