Panna Cotta

Panna Cotta

Dezert

  • 5

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

  • 12H00

    recipe.details.time.rest

Potraviny

  • 150 ml plnotučného mléka
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 plátky želatiny (6 g)

Postup

Plátky želatiny ponořte do mísy se studenou vodou. Vanilkový lusk podélné rozřízněte a špičkou nože vyškrábněte semínka.

Mléko, smetanu, cukr a vanilková semínka vložte do nádoby robota s metlou a zapněte program Dezerty na 5 min. rychlost 4 při teplotě 95°C.

Po ukončení programu přidejte slitou želatinu a rozmixujte 1 min. rychlostí 6.

Krém nalijte do misek nebo formiček, přikryjte potravinářskou fólií a nechte stát nejméně 12 hod. v lednici.

TIP: Podávejte s ovocným coulis.