Paella

Paella

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Náročné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 1 kuře (1,2 kg)
  • 250 g olihně
  • 12 velkých mušlí
  • 6 velkých krevet
  • 150 g choriza
  • 1 paprika
  • 3 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 100 g zeleného hrášku
  • 200 g rýže
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 0,75 l kuřecího vývaru
  • šafrán
  • sůl a pepř

Postup

Na termostatu nastavte teplotu 100°C v režimu Rýže/Rizoto. Do mísy nalijte olej a opečte na něm kousky kuřete dohněda. Vyjměte a dejte stranou. Do stejného oleje přidávejte postupně kolečka choriza, oliheň, papriku nakrájenou na proužky, nasekanou cibuli a nasekaný česnek, čtvrtky rajčat, sůl, pepř a šafrán.

Za stálého míchání vařte po dobu 10 minut. Přidejte rýži a zelený hrášek a dobře promíchejte. Navrch rozložte kuře, krevety a mušle. Vlijte vývar, přiveďte k varu a vařte 3 minuty.

Na termostatu nastavte teplotu 80°C v režimu Ohřívání a nechte prohřívat asi patnáct minut, dokud rýže nenabobtná. Podávejte.