Pěna z bílé čokolády s příchutí tiramisu

Pěna z bílé čokolády s příchutí tiramisu

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

  • 4H00

    recipe.details.time.rest

Potraviny

  • 8 cukrářských piškotů
  • holandské kakao na posypání
  • 15 g likéru Amaretto (nebo rumu)
  • 13 g cukru
  • 140 g bílé čokolády
  • 25 g cukru
  • 17 cl mléka
  • 14 cl vychlazené tekuté smetany
  • 14 g kukuřičného škrobu
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 vaječné žloutky
  • 0,8 g želatiny v prášku (1 rovná lžička)

Postup

Pěna z bílé čokolády. Utřete cukr s vaječnými žloutky. Přidejte kukuřičný škrob smíchaný s želatinou a důkladně promíchejte, abyste odstranili všechny hrudky. Postupně přilévejte mléko a zároveň ochuťte vanilkovými semínky (lusk rozpulte a semínka z něj vyškrabte ostrým nožem). Směs vlijte do kastrůlku.

Za stálého míchání zahřívejte na středním plameni, dokud směs nezačne houstnout. Stáhněte plamen. Přidejte bílou čokoládu. Dále zahřívejte a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Překryjte potravinovou fólií (tak, aby byla ve styku s povrchem směsi, takže se na ní nevytvoří škraloup). Nechte vychladnout (nevkládejte však do chladničky).

Ušlehejte tekutou smetanu. V momentě, kdy je čokoládový krém téměř studený, přidejte ve dvou dávkách ušlehanou smetanu. Krémem naplňte cukrářský sáček. Nechte v lednici zcela vychladnout. K přípravě sirupu nejprve nechte přejít varem kávu s cukrem. Ochuťte alkoholem. Nechte zchladnout.

V sirupu namáčejte piškoty a rozdělujte je do jednotlivých koláčových formiček nebo rovnou vkládejte do servírovací mísy. Vrstvu piškotů překryjte pěnou z bílé čokolády.

Těsně před podáváním poprašte kakaem.

Oloupejte ananas a vykrojte zdřevnatělý střed. Rozkrájejte na 8 dílů. Rozpusťte 30 g másla. Přidejte cukr. Na této směsi opečte kousky ananasu.