Pórkový quiche

Pórkový quiche

Předkrmy

  • 6

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 800 g pórku
  • 50g másla
  • 50g strouhanky
  • 100 g nastrouhaného sýra Gruyère
  • 3 vejce
  • sůl a pepř
  • muškátový oříšek

Postup

Pórky omyjte, odstraňte hrubé vnější listy a odkrojte konce.

Nakrájejte na kousky a 25 minut vařte v páře.

Osušte ubrouskem.

Smíchejte pórek, strouhanku, rozpuštěné máslo, nastrouhaný sýr, rozšlehaná vejce, sůl, pepř a muškátový oříšek.

Vlijte směs do máslem vymazaného pekáče nebo formy, zakryjte potravinářskou fólií a 40 minut vařte v páře.

Přístroj vypněte a koláč podávejte horký se smetanovou omáčkou ochucenou muškátovým oříškem.