Ovocné špízy v citronovo-zázvorové omáčce

Ovocné špízy v citronovo-zázvorové omáčce

Dezert

  • 10

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

Potraviny

  • 1 banán
  • 1 kiwi, oloupané a nakrájené na kousky
  • 1 menší ananas, bez střední části a nakrájený na kousky
  • 16 větších jahod, bez stopek
  • 1 jablko
  • krátké špízové jehly
  • 4 lžíce citronového krému lemon curd
  • 1 kus kořene zázvoru v sirupu, nakrájený najemno
  • 2 lžíce zázvorového sirupu ze zavařeniny
  • našlehaný tvaroh crème fraiche bez tuku

Postup

Ovoce napíchejte na špízové jehly a střídejte přitom různé druhy ovoce.

V mělké misce nebo nádobě na přípravu rýže elektrického napařovacího zařízení smíchejte zbývající ingredience.

Vložte špízy do nádoby a nechejte asi 1 hodinu marinovat. Občas je otočte. Nechejte špízy okapat.

Pak je vložte do nižšího a středního košíku. Zakryjte nádobu s omáčkou z citronu a zázvoru

potravinářskou fólií a vložte do horního košíku. Přikryjte pokličkou a napařujte asi 10-15 minut

Přemístěte špízy na předehřáté talíře a přelijte omáčkou.

Ihned podávejte s kopečkem našlehaného tvarohu crème fraiche.