Opravdové domácí hranolky

Opravdové domácí hranolky

Příloha

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 875 g brambor vhodných na pečení, například odrůda Russet
  • 1 ActiFry odměrka rostlinného oleje, například řepkového, kukuřičného nebo slunečnicového
  • 1/2 lžičky soli (přibližně)

Postup

Oloupejte brambory a nakrájejte je na hranolky, nejlépe tak, aby nebyly v průměru silnější než 13 mm. Hranolky důkladně propláchněte ve vodě a po vyjmutí nechte dobře okapat.

Kuchyňskou utěrkou hranolky dobře osušte.

Vložte hranolky do pánve ActiFry. Rovnoměrně pokapejte olejem. Vařte po dobu 30 až 40 minut dokud hranolky nezezlátnou a budou křupavé a propečené (doba přípravy se může lišit v závislosti na tloušťce hranolek a použité odrůdě brambor).

Ochuťte solí (dle chuti). Aby byly hranolky co nejkřupavější, je důležité, aby byly před přípravou důkladně osušené.