Opečená líčka mořského ďasa s frikasé s vanilkou

Opečená líčka mořského ďasa s frikasé s vanilkou

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 12 líček mořského ďasa
  • 400 g žampionů
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 řapíky celeru (170 g)
  • 200 ml rybího vývaru
  • 1 velká mrkev (nebo 2 malé – 300 g)
  • 1 citron
  • 3 stroužky česneku
  • 300 g malých cibulek

Postup

Neoloupanou cibuli vložte všechnu do hrnce ActiFry a jednu minutu zahřívejte. Cibuli přesuňte do mísy se studenou vodou. Nechte zchladit a poté oloupejte. Oloupejte žampiony, mrkev a řapíky celeru. Najemno nasekejte. Oloupejte stroužky česneku. Nastrouhejte kůru z citronu a citron rozdělte na dílky. Vařte cibuli po dobu 15 minut. Vyjměte z pánve.

Do pánve vsypte celer a mrkev a vlijte rybí vývar. Ochuťte a vařte po dobu 15 minut; pokud máte pocit, že v hrnci není dostatek páry, podlijte vodou. Dále přidejte česnek, žampiony a cibuli, a také vanilkový lusk rozkrojený podélně na 4 kousky.

Zkontrolujte, jestli je v pánvi výpek; pokud není, přilijte 10 cl horké vody. Vařte dalších 5 minut. Ochutnejte a pokud je to nutné, dochuťte. Navrch položte líčka mořského ďasa posypané citronovou kůrou a vařte ještě dalších 5 až 7 minut.