Opékaný chřest s jahodami, octem balsamico a grilovanou slaninou

Opékaný chřest s jahodami, octem balsamico a grilovanou slaninou

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 20 až 24 stonků zeleného chřestu
  • 40 g parmazánu vcelku
  • 2 cl octa balsamico
  • 150 g jahod
  • 8 plátků slaniny nebo špeku
  • sůl a pepř

Postup

Omyjte jahody a rozkrájejte je podle velikosti na 2 nebo 4 dílky.

Chřest opláchněte. Ze stonků odloupejte malé lístky. Stonky trochu očistěte. Plátky slaniny opečte na pánvi dozlatova. Vyjměte z pánve.

Do pánve vlijte trochu oleje. Opékejte chřest, až získá nahnědlou barvu a bude celý obalený olivovým olejem. Když je chřest al dente, zastříkněte ho octem balsamico. Vypněte sporák. Přidejte jahody a důkladně promíchejte, aby se také obalily octem.

Na talíře rozdělte plátky slaniny. Na slaninu naaranžujte chřest a na něj navršte jahody.

Ozdobte hoblinami parmazánu, posypte mořskou solí Fleur de Sel, opepřete a zastříkněte troškou olivového oleje.