Okurková polévka

Okurková polévka

Polévky

  • 2

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • 2H00

    recipe.details.time.rest

Potraviny

  • 4 stroužky česneku
  • 5 pol. lž. olivového oleje
  • 1 kg salátová okurka
  • 450 g plnotučný jogurt
  • 250 g zakysaná smetana
  • sůl
  • pepř
  • 8 plátků toustový chléb
  • 4 pol. lž. sekaný kopr

Postup

Oloupejte stroužky česneku a se lžičkou olivového oleje nasekejte nadrobno kuchyňským nožem. Salátovou okurku oloupejte, odkrojte špičky, nakrájejte na 6 -8 větších kousků.

Okurku, jogurt, zakysanou smetanu, sůl a česnekový olej rozmixujte v nádobě se sekacím nožem Ultrablade rychlost 12, 3 min.

Hotovou polévku dejte vychladit do ledničky na alespoň 2 hod.

Zbylým stroužkem česneku potřete plátky opečeného chleba, pokapejte olejem.

Studenou polévku rozdělíme do talířů, posypeme nasekaným koprem a ozdobíme plátkem okurky.