Nejlepší Poutine

Nejlepší Poutine

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 875 g brambor vhodných na pečení, například odrůda Russet
  • 2 ActiFry odměrky rostlinného oleje, rozděleného do dvou dávek
  • 1/2 lžičky soli a pepře (přibližně)
  • 1/2 ActiFry odměrky hladké mouky
  • 375 ml hovězího vývaru
  • worcesterová omáčka
  • 1/2 lžičky soli a pepře (přibližně)
  • 250 ml sýru mozzarella na kostičky

Postup

Očistěte brambory a neoloupané je nakrájejte na stejně tlusté hranolky, každý v průměru 1 cm silný. Důkladně je propláchněte pod vodou a dobře osušte. K osušení hranolek použijte čistou kuchyňskou utěrku.

Hranolky vložte do hrnce ActiFry. Stejnoměrně zastříkněte polovinou oleje.

Vařte po dobu 40 minut nebo dokud nebudou hranolky křupavé, nazlátlé a propečené.

Ochuťte polovinou soli a pepře (dle chuti).

Mezitím v malém kastrůlku na středním plameni rozehřejte zbylý olej.

Přisypte mouku a vařte za stálého míchání 1 minutu nebo dokud mouku lehce nezezlátne.

Všlehejte do ní vývar a worcesterovou omáčku. Přiveďte k varu. Vařte a často míchejte po dobu 5 minut nebo dokud omáčka nezhoustne. Ochuťte zbytkem soli a pepře (dle chuti).

Hranolky rozdělte na 4 servírovací talíře. Každou porci posypte stejnoměrně sýrem. Přelijte horkou omáčku, aby se sýr rozpustil.