Mušle sv. Jakuba po Provensálsku

Mušle sv. Jakuba po Provensálsku

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Náročné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 menší cibule nasekaná najemno
  • 560 g rajčat bez slupky a bez semínek, nasekaných na kousky
  • 1 lžíce oleje
  • 3 lžíce nesoleného másla
  • 20 mušlí sv. Jakuba, čerstvých nebo mražených, osušených ubrouskem
  • 8 stroužků česneku, nasekaných najemno
  • 1 lžíce najemno nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžíce čerstvé strouhanky
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

V pánvi s nepřilnavým povrchem ohřejte při nízké teplotě olivový olej.

Přidejte cibuli a pomalu duste pod pokličkou asi 5 minut,nebo dokud cibule nezměkne a nezesklovatí.

Přidejte rajčata a za občasného míchání vařte v otevřeném hrnci asi 20 minut, dokud omáčka není hustá a kašovitá.

V pánvi rozpalte při vysoké teplotě olej a pak do něj přidejte máslo. Jakmile se máslo rozpustí a začne prskat, vložte do pánve mušle a při vysoké teplotě je z každé strany asi 2 minuty smažte.

Vyjměte z pánve a přebytečný olej nechejte okapat na papírové utěrce.

Sporák vypněte, do rozpálené pánve přidejte česnek a zamíchejte.

Přidejte petrželku a strouhanku a dobře promíchejte.

Podávejte tak, že doprostřed talíře umístíte kopeček rajčatové omáčky a kolem ní naaranžujete pět mušlí. Zalijte česnekovou směsí, ozdobte petrželkou a ihned podávejte.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu
  • Talent Pro
    Talent Pro

    Pro labužníky, kterí se rádi oddávají požitkům při vaření a vyhledávají výjimečnou kvalitu

    zobrazit více
  • Ovation
    Ovation

    Inovativní nápad od Tefalu. Hrnce i poklice dokonale zapadjí do sebe a šetří až 50% místa*

    zobrazit více