Mučenkové suflé

Mučenkové suflé

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 vaječné žloutky
  • 30 g cukru, rozděleného do dvou polovičních dávek
  • 70 g mouky
  • 8 vaječných bílků
  • 40 ml (3 lžíce) mučenkové šťávy

Postup

Žloutky utřete s 15 g cukru a přisypte mouku. Šťávu z mučenky přiveďte k varu a nechte zredukovat. Šťávu smíchejte se žloutkovou směsí. Přiveďte k varu a po odstavení zchlaďte. Vaječné bílky utřete dotuha a nakonec k nim přišlehejte cukr. Nalijte do skleniček. Vložte do košíku č. 3.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s předkrmem a hlavním chodem.

Dezert můžete podávat s jahodovou omáčkou a tenkou oplatkou.