Mořský jazyk s olivovým pyré a salátem z cuketových nudliček

Mořský jazyk s olivovým pyré a salátem z cuketových nudliček

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 16 malých filetů z mořského jazyka (300 g)
  • 2 lžíce tapenády nebo pyré z černých nebo zelených oliv
  • 16 dřevěných párátek
  • 400 g zelených cuket, nakrájených na proužky a vychlazených
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce najemno nasekané bazalky
  • 4 tlusté plátky celozrnného nebo žitného chleba, opečené
  • 1 nebo 2 stroužky česneku, podle chuti
  • sůl a hrubě mletý pepř

Postup

Filety ryby okořeňte a potřete tapenádou. Každý filet srolujte a zajistěte párátkem. Vložte do napařovacího košíku

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s předkrmem a dezertem. Mezitím smíchejte nakrájené cuketové nudličky s olivovým olejem, bazalkou, solí a pepřem.

Plátky toustu potřete česnekem a obložte nudličkami z cukety a filety z mořského jazyka.