Mořský ďas v kořeněné krustě s pomerančovou omáčkou

Mořský ďas v kořeněné krustě s pomerančovou omáčkou

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 600 g mořského ďasa, nakrájeného na medailonky
  • 2 lžíce čínského koření pěti vůní
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 1 šalotka, najemno nasekaná
  • šťáva a kůra ze 2 pomerančů
  • 200 g srdcovek nebo slávek, dobře propláchnutých
  • sůl a pepř

Postup

Medailonky mořského ďasa posypte čínským kořením. Bílé víno nechte zredukovat se šalotkou téměř do vyvaření.

Rybu vařte v páře po dobu 10 minut s pomerančovou šťávou a kůrou z pomeranče. Po 10 minutách otevřete parní hrnec a přidejte srdcovky nebo slávky. Zavřete, stiskněte tlačítko funkce Vitamin+ a dále vařte po dobu 5 minut.

Po uvaření přidejte výpek z ryby k redukci bílého vína a dochuťte. Medailonky z mořského ďasa položte do středu každého talíře a obložte je několika kousky srdcovek nebo slávek a proužkem omáčky.