Mořské Fritto-Misto s koktejlovou omáčkou

Mořské Fritto-Misto s koktejlovou omáčkou

Hlavní chod

  • 8

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 300 g ryby (treska nebo losos)
  • 400 g krevet
  • 400 g nakrájené olihně nebo malé chobotnice
  • 3 vejce, rozšlehaná
  • 300g mouky
  • 400 g strouhanky
  • 200 g majonézy
  • 30 g kečupu
  • 1 a ½ lžíce červeného vína
  • sůl, cukr
  • citron
  • slunečnicový olej na smažení

Postup

Opláchněte a nakrájejte rybu a mořské plody (na kousky o velikosti sousta), zastříkněte šťávou z citronu a mírně osolte.

Obalte kousky ryby v mouce, protáhněte je rozšlehanými vejci a nakonec obalte ve strouhance. Dejte je smažit do hrnce ActiFry na slunečnicovém oleji.

Smíchejte majonézu, kečup, červené víno, sůl a pepř, a vymíchejte do jemné nasládlé omáčky. Podávejte s ledovým salátem nebo jinou čerstvou zeleninou.