Minestrone

Minestrone

Příloha

  • 5

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 50g másla
  • 1 menší tuřín (nakrájený na kostičky)
  • 4 pórky (nakrájené na plátky)
  • 2 stonky řapíkatého celeru (nasekané)
  • 1 střední mrkev (nakrájená na kostičky)
  • 3 zelené fazole (nakrájené na plátky)
  • 2 rajčata (bez slupky, nasekaná)
  • 15 ml (1 lžíce) rajčatového protlaku
  • 1 rozmačkaný stroužek česneku (lze vynechat)
  • 1,2 litru horkého hovězího nebo zeleninového vývaru
  • 50 g špaget (nalámaných na 2,5cm kousky)
  • 35 g strouhaného sýra Gruyere nebo parmazánu, sůl a pepř

Postup

Rozpusťte 25 g másla a asi 5 minut na něm restujte tuřín, pórek, celer a mrkev.

Přidejte fazole, rajčata, rajčatový protlak a česnek.

Přilijte horký vývar.

Nastavte úroveň tlaku 2.

Zajistěte pokličkou a nechejte natlakovat.

Vařte po dobu 25 minut.

Odstavte hrnec ze sporáku a nechejte ho zchladnout na pokojovou teplotu, aniž byste měnili nastavení hodnoty tlaku.

Jakmile ukazatel tlaku klesne, zvedněte pokličku.

Přidejte špagety a zbytek másla.

Za občasného míchání přiveďte k varu a vařte bez pokličky asi 15 minut.

Podávejte ihned posypané nastrouhaným sýrem.