Medové kuře se skořicí, tuřínem a fíkovým parfait

Medové kuře se skořicí, tuřínem a fíkovým parfait

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 2 malé bílé tuříny, nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžíce nasekané čerstvé pažitky
  • 4 sušené fíky, nakrájené na tenké plátky
  • 160 g kuřecích prsou bez kosti
  • 3 lžíce tekutého medu
  • 2 lžíce oleje z vlašských ořechů
  • 2 špetky mleté skořice
  • 2 špetky mletého pepře
  • /p>1 lžička čerstvého nasekaného estragonu
  • 4 plátky dušené šunky
  • 4 plátky dušené šunky
  • sůl a pepř
  • sůl a pepř
  • kuchyňský provázek

Postup

Tuříny naložte do trochy oleje smíchaného s nasekanou pažitkou. Okořeňte. Nakrájené tuříny rozložte do napařovacího košíku dokola jako okvětní plátky a nakrájené fíky umístěte doprostřed. Smíchejte 1 lžíci medu, 1 lžíci oleje z vlašských ořechů, skořici, pepř a estragon. Kuřecí prsa naklepejte a potřete je medem a směsí oleje. Kuře srolujte a zabalte do šunky. Ovažte kuchyňským provázkem.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s předkrmem a dezertem.

Těsně před podáváním potřete zeleninu lžící smetany. Kuře potřete lžící teplého medu a zbývajícím olejem z vlašských ořechů.