Mečoun s fenyklem a jablky

Mečoun s fenyklem a jablky

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 600 g mečouna, nakrájeného na kousky (1 cm x 5 cm)
  • 600 g fenyklu, nastrouhaného na mandolíně na dlouhé proužky nebo nakrájeného na tenké plátky
  • 2 jablka, bez semen, oloupaná a nakrájená na klínky
  • 3 ActiFry odměrky panenského olivového oleje
  • 1/2 ActiFry odměrky fenyklových semen
  • 1 ActiFry odměrka nasekaného čerstvého kopru
  • 1 citron
  • 200 ml rybího vývaru
  • Sůl, bílý pepř

Postup

Fenykl nakrájený na tenké plátky krátce blanšírujte ve vroucí vodě a slijte. Do hrnce ActiFry vložte jablka, vlijte olej a opékejte po dobu 5 minut.

Přidejte fenykl, sůl a pepř a vařte po dobu 5 minut. Přidejte mečouna, rybí vývar, semínka fenyklu a vařte dalších 5 minut.

Přidejte nasekaný kopr. Podávejte s klínkem citronu a ozdobené malou snítkou kopru.