Madagaskarská hovězí svíčková

Madagaskarská hovězí svíčková

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 500 g steaku z hovězí svíčkové, nakrájeného na kostky
  • 1 ActiFry odměrka kukuřičného škrobu, rozdělená do dvou várek
  • po 1/2 lžičce soli a pepře (přibližně)
  • 1 ActiFry odměrka řepkového oleje, rozdělená do dvou várek
  • 500 g nových malých brambor, rozkrájené na čtvrtky nebo kousky o velikosti soust, pokud jsou brambory větší
  • 500 ml rajčat bez semen, nasekaných
  • 1 cibule, na tenké plátky
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 1 ActiFry odměrko rajčatového pyré
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 ActiFry odměrka nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru
  • 750 ml baby rokety nebo špenátových listů

Postup

Hovězí kostky smíchejte s polovinou kukuřičného škrobu, solí a pepřem. Vložte kostky do hrnce ActiFry.

Rovnoměrně pokapejte polovinou oleje. Vařte po dobu 8 minut nebo dokud maso nezhnědne. Přesuňte maso do mísy a dejte stranou.

Do hrnce ActiFry vlijte zbývající olej, přidejte brambory, rajčata, cibuli, vývar, rajčatové pyré a česnek. Vařte po dobu 40 minut. Zbytek kukuřičného škrobu rozmíchejte s dostatečným množstvím vody, aby vznikla hladká pasta; tu vmíchejte do dušené směsi a vařte po dobu 5 minut.

Do hrnce vraťte odložené hovězí maso včetně veškeré šťávy a přidejte zázvor; vařte dalších 5 minut nebo dokud se maso neprohřeje a brambory jsou měkké.

Vmíchejte roketu. Pokud je to potřeba, dochuťte ještě solí a pepřem.