Losos v páře s růžovou omáčkou

Losos v páře s růžovou omáčkou

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 500 g filetů z lososa
  • 200 ml vody
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • 1 citron
  • 1 hlávkový salát (na ozdobu) Na omáčku: 1 stroužek česneku
  • 1 polévková lžíce meruňkového džemu
  • 1 čajová lžička sójové omáčky
  • 1 čajová lžička Hoisin omáčky
  • 50 ml kečupu

Postup

Lososa nakrájejte na steaky. Dle chuti pokapejte šťávou z citronu, osolte a opepřete. Vložte do parního košíku multifunkčního hrnce.

Do hlavní nádoby nalijte vodu po rysku 2 šálků.

Na 30 minut zapněte režim STEAM/SOUP.

Připravte omáčku: smíchejte meruňkový džem, sójovou omáčku, Hoisin omáčku, kečup a nadrobno nakrájený česnek.

Lososa vyjměte a přelijte omáčkou.

Podávejte na listu hlávkového salátu.