Losos s fenyklem a citronovo-máslovou omáčkou

Losos s fenyklem a citronovo-máslovou omáčkou

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 x 150g plátek lososa
  • 3 lžičky fenyklových semínek
  • 100g másla
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř

Postup

Plátky lososa ochuťte a posypte fenyklovými semínky. Vložte plátky lososa na rošt nádoby s odnímatelnou rukojetí a 10 až 12 minut vařte v páře.

Rozpusťte máslo a přidejte do něj citronovou šťávu. Z lososa odstraňte kůži a maso položte na předehřátou servírovací mísu.

Plátky přelijte citronovo-máslovou omáčkou. Podávejte.