Lilky s neapolskou omáčkou

Lilky s neapolskou omáčkou

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 1 větší lilek
  • 100 g mouky
  • špetka soli
  • 1 rozšlehané vejce
  • 150 ml mléka
  • 397g plechovka nasekaných rajčat
  • 1 nasekaná cibule
  • 1 drcený stroužek česneku (lze vynechat)
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 bobkového listu
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky cukru
  • 150 ml červeného vína
  • sůl a pepř

Postup

Neoloupané lilky nakrájejte na zhruba centimetrové plátky. Posolte, přikryjte a nechejte asi 30 minut odležet.

Mezitím si připravte omáčku. V pánvi nechejte v rozpáleném oleji změknout cibuli a česnek. Přidejte všechny zbývající ingredience a přiveďte k varu. Nechejte mírně vařit po dobu 10 minut.

Vyjměte bobkový list. Podle potřeby zahustěte kukuřičnou moukou.

Do mísy prosejte mouku a sůl. Přidejte vejce a postupně vmíchejte mléko, až vznikne hladké těstíčko. Lilek umyjte a řádně ho osušte savou papírovou utěrkou.

Namočte lilky do těstíčka, nechejte okapat.

S košíkem již ponořeným do horkého oleje smažte jednotlivé dávky po dobu 3 - 4 minut při teplotě 190°C, nebo dokud nebudou zlatavé a křupavé. Podávejte s omáčkou.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu
  • Talent Pro
    Talent Pro

    Pro labužníky, kterí se rádi oddávají požitkům při vaření a vyhledávají výjimečnou kvalitu

    zobrazit více
  • Ovation
    Ovation

    Inovativní nápad od Tefalu. Hrnce i poklice dokonale zapadjí do sebe a šetří až 50% místa*

    zobrazit více