Lilky s mátou a sýrem feta

Lilky s mátou a sýrem feta

Příloha

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 střední lilky
  • 200 g sýru feta
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2 čerstvá rajčata, oloupaná, zbavená dužiny a nasekaná. Nebo 20 cl rajčatové šťávy
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • čerstvá máta
  • sůl a pepř

Postup

Lilky nakrájejte na kostky. Na termostatu nastavte teplotu 130°C v režimu Opékání. Za stálého míchání opečte cibuli. Přidejte lilky, sůl, pepř a kmín.

Přidejte rajčatovou šťávu a nasekaná rajčata. Vařte zakryté víkem po dobu 40 minut a občas promíchejte.

Nebojte se během vaření podle potřeby podlévat vodou nebo rajčatovou šťávou. 2 minuty před koncem doby varu přidejte mátu, česnek a sýr feta. Podávejte teplé.