Lilkový chléb

Lilkový chléb

Příloha

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 1 kg lilků
  • 2 nebo 3 červené papriky (podle velikosti)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 5 sucharů
  • 2 špetky provensálských bylinek
  • rajčatová omáčka (jako příloha)

Postup

Odstraňte konce lilků a paprik, ale zeleninu neloupejte.

Nasekejte je společně s česnekem a cibulí a vložte na kovový tác tlakového hrnce.

Do spodní části přidejte 2 sklenice vody, hrnec zavřete a vařte po dobu 10 minut od chvíle, kdy ventil začne syčet.

Do mísy Rondo Tefal vložte nůž a přisypte zeleninu bez šťávy.

Přidejte cibuli, česnek, vejce, rozdrcené suchary, sůl a pepř a 2 špetky provensálských bylinek.

15 až 20 vteřin mixujte na maximální rychlost.

Nůž vyjměte a povrch směsi uhlaďte.

Vložte na 30 minut do trouby nastavené na střední teplotu (hodnota 6).

Podávejte horké s rajčatovou omáčkou.