Lilková omáčka

Lilková omáčka

Omáčky

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 900 g lilku
  • 1,2 litru vroucí vody (nebo dostatečné množství, aby byl lilek ponořený)
  • 25 g másla
  • 2 cibule
  • 1 drcený stroužek česneku
  • 1 pálivá paprička (nasekaná najemno)
  • sůl a pepř

Postup

Lilek oloupejte a nakrájejte na plátky.

Do otevřeného hrnce nalijte osolenou vařící vodu.

Ponořte do ní plátky lilku.

Zvolte hodnotu tlaku 1.

Přikryjte pokličkou a nechejte natlakovat.

Vařte 10 minut, pak pomocí voliče tlaku nastavte vypouštění páry a hrnec umístěte pod tekoucí studenou vodu.

Mezitím nakrájejte cibuli a lehce ji orestujte v pánvi na troše másla, přidejte česnek a pálivou papričku.

Přilijte trochu vody, aby se směs nepřipékala. Pánev odstavte a přikryjte pokličkou, aby jídlo zůstalo teplé. Uvařený lilek nechejte okapat, pak ho přidejte do pánve k ostatním surovinám.

Vraťte pánev na sporák, nastavte nízkou teplotu a směs míchejte vařečkou, dokud se z kousků lilku nestane kaše. Ochuťte.