Libanonská kuřecí pita

Libanonská kuřecí pita

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 kuřecí řízky bez kůže
  • 1 červená cibule, najemno nasekaná
  • svazek petrželky, jemně nasekané
  • 2 rajčata, nakrájená na klínky
  • šťáva z 1 citronu
  • 30 ml olivového oleje
  • 50 g rajčatového protlaku nebo pyré
  • 1 stroužek česneku, nasekaný najemno
  • 4 pita placky
  • 200 g konzervované cizrny, slité

Postup

Kuře položte na pečicí plech a přidejte k němu polovinu cibule, petrželku a rajčata. Zastříkněte citronovou šťávou a olivovým olejem.

Vařte v páře po dobu 10 minut zároveň s předkrmem a dezertem. Mezitím rozmixujte rajčatový protlak s česnekem a směsí potřete vnitřní strany pita placek.

Každou placku naplňte kuřetem. Cizrnu rozmačkejte na pyré; několik kuliček si ponechte na ozdobení. Na talíři vytvořte z pyré jakousi placku, kterou ozdobte několika kuličkami cizrny a trochou petrželky tak, aby vznikl obličej nebo jiný vtipný motiv.