Lehké rizoto s olejem, šunkou a hráškem

Lehké rizoto s olejem, šunkou a hráškem

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 280 g rýže carnaroli
  • 40 g dušené šunky
  • 20 g/1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 200 g hrášku
  • 90 g
  • parmazánu
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • jemná sůl

Postup

Do fritézy vlijte olej a zahřívejte přibližně 3 minuty.

Přidejte rýži a nechte ji opéct 2 minuty, přidejte šunku nakrájenou na kostky a opékejte další 2 minuty.

Přilijte vývar a nechte vařit zhruba 15 minut. Na konci doby varu přidejte vyloupaný hrášek, trochu oleje a parmazán. Podávejte.