Lahodný čokoládový pudink

Lahodný čokoládový pudink

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 120 g hořké čokolády (s obsahem nejméně 64% kakaa)
  • 40 g změklého másla
  • 2 vaječné žloutky
  • 3 vaječné bílky, ušlehané dotuha
  • 50 g krupicového cukru
  • 3 lžíce mouky

Postup

V žáruvzdorné misce rozpusťte nad hrncem s vařící vodou čokoládu s máslem. Žloutky utřete s cukrem a přidejte mouku. Přidejte rozpuštěnou čokoládovou směs. Všlehejte třetinu vaječných bílků a zbytek do směsi lehce vmíchejte. Přelijte směs do skleniček a zakryjte víčky. Vložte do košíku č. 3.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s předkrmem a hlavním chodem.

Těsně před podáváním sejměte víčka. Podávejte teplé nebo chlazené.