Lahodné mini pot de crème s karamelem, slaným máslem a popcornem

Lahodné mini pot de crème s karamelem, slaným máslem a popcornem

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 200 g cukru
  • 200 g tekuté smetany
  • 40 g lehce slaného másla
  • 180 g mléka
  • 260 g tekuté smetany
  • 25 g kukuřičného škrobu
  • karamelový popcorn na ozdobení

Postup

Karamel: Do pánve vsypte cukr. Zahřívejte bez míchání na středním plameni, dokud nezačne cukr karamelizovat. V momentě, kdy začíná cukr získávat odspodu zlatavou barvu, promíchejte, aby zkaramelizoval rovnoměrně.

Po troškách začněte tenkým pramínkem přilévat smetanu; lijte ji opatrně, aby nestříkala kolem. Nakonec přidejte máslo. Důkladně promíchejte. Odstavte a nechte zchladnout.

Do každé zapékací mističky nalijte trochu připraveného karamelu.

Krém: 100 g karamelu zřeďte smetanou a mlékem. Škrob rozmíchejte v 7 cl vzniklé tekutiny. Přidejte zbytek tekuté směsi. Vlijte do kastrůlku. Na středním plameni přiveďte k varu, po celou dobu přitom směs šlehejte.

Odstavte z ohně a přidejte dva žloutky. Důkladně promíchejte.

Krém ihned rozdělte do skleniček na dezerty. Nechte zchladnout.

Ozdobte karamelovým popcornem.