Kuřecí závitky s chřestem

Kuřecí závitky s chřestem

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 16 stonků zeleného chřestů, oloupaných
  • 4 plátky kuřecích prsou
  • 50 ml sójové omáčky
  • 30 g estragonové hořčice
  • 400 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany
  • sůl a pepř

Postup

Ze stonků chřestu odkrojte vrcholovou část o délce 12 cm, zbytky stonků odložte. Každé kuřecí prso ochuťte solí a pepřem, pokapejte sójovou omáčkou a potřete hořčicí. Na každý kus položte 3 stonky chřestu. Srolujte závitky tak, aby konce chřestu čouhaly ven. Zajistěte párátkem nebo ovažte provázkem.

Vařte v páře 15 minut společně se zbylým chřestem a odkrojenými stonky. Vařte zároveň s předkrmem a dezertem.

Kuřecí vývar přiveďte k varu, přidejte uvařený chřest a stonky a poté rozmixujte ručním mixérem nebo v kuchyňském robotu. Přeceďte přes jemné sítko a přidejte smetanu. V případě potřeby omáčku dochuťte a přelijte jí kuřecí závitky, které jste předtím naaranžovali na středy talířů.