Kuřecí shawarma (gyros)

Kuřecí shawarma (gyros)

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 500g kuřecích prsou bez kosti a bez kůže
  • 1/4 ActiFry odměrky mletého římského kmínu
  • 1/4 ActiFry odměrka mletého muškátového oříšku
  • 1/4 ActiFry odměrka mletého kardamomu
  • 1/4 ActiFry odměrka čerstvého česneku, prolisovaného
  • 1 ActiFry odměrka cibule, pomleté
  • 2 ActiFry odměrky octu
  • 1/2 ActiFry odměrka rostlinného oleje
  • černý pepř a sůl

Postup

Kuře nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte dohromady všechny suroviny a nechte marinovat v lednici po dobu 12 hodin.

Naložené kuře vložte do hrnce ActiFry a vařte 10 až 15 minut.

Podávejte s nasekanou petrželkou a nasekanou cibulí.