Kuřecí prsa s mrkví

Kuřecí prsa s mrkví

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 8 mrkví, očištěných a nakrájených na kolečka
  • 1 svazek jarní cibule, najemno nasekané
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 4 kuřecí prsa, každé nakrájené na 5 kousků
  • 1 citron, oloupaný a nakrájený na klínky
  • šťáva ze 2 pomerančů
  • 3 lžičky kuřecího vývaru v prášku
  • sůl a pepř

Postup

Smíchejte mrkev s cibulí. Ochuťte solí, pepřem, kmínem a olivovým olejem. Dejte na pečicí plech. Navrch položte kousky kuřecích prsou a přidejte citron, pomerančovou kůru a kuřecí vývar. Ochuťte.

Vařte v páře po dobu 15 minut.

Kuře podávejte v mělké misce na vrstvě mrkve.